Pokój telewizyjny

Pokój telewizyjny to pojęcie z lat 80′, gdzie w salonie znajdował się wysłużony już czarnobiały lub kolorowy telewizor swoim wyglądem przypominający skrzynię.

Prezentowane założenie to pomieszczenie oparte o rzut prostokąta, wykończone w sposób umożliwiający cieszenie się efektami dźwiękowymi – wszystkie ściany wygłuszone.

Podłoga to płyty 60×60, wykończone w opcji poler. Dwie dłuższe ściany wykończono z użyciem fototapety winylowej wg własnego projektu.

Ścianka wejściowa to dyskretne drzwi oraz tematycznie nawiązujące płyty dekoracyjne firmy loftsystem. Naśladują one wyglądem głośniki.

Ścianka z telewizorem to zabudowa zdobiona ornamentami, w kolorze białym, na tle wiśniowego stiuku.

Głośniki frontowe to niewielkie jednostki, nad którymi umieszczono pasję użytkownika czyli skrzypce – po kompletnej renowacji.

Oświetlenie zastosowane w założeniu podzielono na dwa rodzaje: wbudowane w sufit oraz lampę wiszącą o bardzo charakterystycznym kształcie.

WJ