Projekt klatki schodowej

Projekt klatki schodowej w domu prywatnym w miejscowości Sączów, z założenia do całkowitej metamorfozy.

Koncepcja zakłada położenie płytek podłogowych 30×60  firmy Milo, w dwóch kolorach, rozróżniających biegi schodów oraz spoczniki.

Na ścianach „frontowych” (widocznych po lewej stronie na przekroju) zlokalizowano ściankę ozdobną składającą się z kamienia ozdobnego przedzielonego pasem lustra. Ściankę od góry podświetlono listwą led. Nad spocznikami parteru i piętra zlokalizowano sufit podwieszany wyposażony w halogeny wbudowane oraz plafon w obudowie z ciemnego drewna.

Ciemnym drewnem wykończono również część balustrady, której konstrukcja główna to aluminium.

Oświetlenie górne wspomagają lampki przypodłogowe umieszczone przy każdym wejściu na stopnie oraz na spoczniku pomiędzy piętrami. Za rozjaśnienie strefy wejściowej odpowiada lampa punktowa w obudowie stalowej.

Przy drzwiach wejściowych zastosowano blendę skrzynki bezpieczników w postaci obrazu drukowanego na płótnie z dodatkową impregnacją umożliwiającą bezproblemowe mycie powierzchni.

Okna na piętrach to połączenie drewnianych parapetów, rolet rzymskich oraz ciemno grafitowych grzejników dwurzędowych firmy luxrad.

WJ